{ "title": "Göz Nezlesi İlaçları", "image": "https://www.nezle.gen.tr/images/goz-nezlesi-ilaclari.gif", "date": "19.01.2024 14:07:49", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Göz nezlesi ilaçları, gözün iltihaplanması ile ortaya çıkan, insanlara çok büyük rahatsızlık veren bir hastalık olmaktadır. Sürekli olarak kaşındığından kaşınan ve kaşındığı zamanda akmasıyla sonuçlanan bir rahatsızlık olmaktadır. Çoğu insan kanlanmış bir gözle dolaştığından çok büyük rahatsızlık vermektedir. Bulaşıcı bir hastalık olduğundan, kolaylıkla size de bulaşabilir. Bu yüzden sık sık ellerinizi yıkamak ve gözlerinizle ellerinizin temaslarından kaçınmanız gerekmektedir. Ayrıca polenlere alerjisi olanların da sıklıkla göz nezlesi oldukları bilinmektedir. İlk başta göz içerisinde bir batmanın ardından göz içerisinde kaşıntı oluşmaktadır.

Akma veya çapaklanmada görülebilir. Bazı durumlarda hasta gözleri çapaklandığından gözlerini açamamaktadır. Özellikle de havaların ısınmasıyla göz nezlesinde çok büyük bir artış bulunmaktadır. Bu rahatsızlığı yaşayanların parlak ışığa karşı çok duyarlı olacaklarından mutlaka güneş gözlüğü taşımaları gerekmektedir. Üst göz kapağında şişlik meydana gelebilir. Bu durumda acilen bir hekime başvurulması gerekmektedir. Aksi takdirde üst göz kapağının şişmesiyle birlikte gözün görme yetisi kaybolacaktır. Bu da insanların gündelik hayatını olumsuz yönde etkileyecek bir neden olacaktır.

Göz nezlesi ilaçları, böyle bir rahatsızlığı geçiriyorsanız batma, kaşıntı, akıntı ya da şişlik gibi sorunlar yaşıyorsanız bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Doktorunuzun size yapacağı muayene sonucunda gözünüze uygun bir ilaç verecektir. Genellikle göz nezlesi için göz kremi ya da göz damlası kullanılmaktadır. Bu ilaçları düzenli olarak kullanan hastanın herhangi bir sıkıntısı kalmamaktadır. Fakat bu rahatsızlığın tekrarlama ihtimali çok yüksek olduğundan önlem alınması gerekmektedir. Gözün kayganlaşmasını sağlayan bu ilaçlar kullanırken lens ya da makyaj yapılmaz. Başkasının yastığı ya da başkasının havlusunu da kullanmaktan kaçınmalısınız. Genellikle 10 gün civarında hasta iyileşmektedir. Çok nadiren bazı vakalarda 1 ay kadar süren göz nezlesi oluşmuştur.
" } ] }